Yıllarca ufkuna bakan gözlerim Cemalini ister canım efendim. Seni anlatmaktan aciz sözlerim Her an erimekte canım efendim.
Hayat eksenimin sonsuz odaĝı ŎksÜz ve yetimlerin sıĝınaĝı Sen sabah yıldızlarının ışıĝı Sen şefkat elçisi canım efendim.
Lahuti bir sefer olsa da gitsem... Kumlara batsam ayaĝına dÜşsem GÜl Ravzan'a varıp kendimden geçsem Sen sevda iksiri canım efendim.
Ay yÜzlÜ gÜzel sözlÜ hem sultanım Fedadır can canan ve bÜtÜn varım Seninle olmaktır en gÜzel kararım Sen gÜllerin şahı canım efendim.
Buzlar erir içimde bitmez savaş GönlÜmde bir hÜzÜn gözÜmde yaş Sensizlik içimde kordan bir telaş Kalbimin barışı canım efendim.
Alemlere rahmet rÜzgarısın sen Kur'an kiliminde en gÜzel desen Benim de rÜyama bir defa gelsen Can dayanmaz oldu canım efendim.
Selam sana nazlı Nebi Selam sana gözbebeği Mevla'nın kudretiyle selam
Selam sana nur-i dilara Selam sana Hakk habibi Rahman'ın kudretiyle selam
Selam sana Andelib_i Zişan Selam sana Muhammedi Cebrail'in yüreğiyle selam İbrahimce selam sana Rahimce selam sana Gafurca selam.
Selam sana ey yetimler padişahı Selam sana Ahmedi nefesli yar Eyyupça selam sana Selam sana ya Habiballah Selam sana ya Nebiallah Selam sana ya Resulallah.
Ya Resulallah Sen sevmek için istenen Can dudakta istenen Sevda ikliminin en güzel mevsiminin En güzel çiçeğisin.
Ey Gül ey Gonca-i Nûr meftun yaprak hâr sana. Sensin gönüller Mâhı bu yaz bu bahar Sana Mûcize saltanatın taşları ayna yapar Her ırmak ve her deniz her leyl-ü nehar Sana
Senin Zâti Akdesin âlemlere rahmettir Cibrîl vefalı yoldaş Yüce Allah Yâr Sana!... Bu nice iştiyaktır ey en güzel Sevgili? Asırlardır koşuyor genç ve ihtiyar Sana!...
Nazarın kalbe şifâ sözün hikmet incisi Hangi dertli kavuşsa olur bahtiyar sana! Misk kervanı kapında karar kılmıştır Senin Nebîlerin diliyle hep övgüler var Sana!...
Ay güneş zühre ülker nûruna pervanedir. Âlemde olmak ister âşıklar civar Sana!... Senin yolun hep açık gidişin Allah'adır Dağlar ateş kesilse olamaz duvar Sana
Güzelliğin âlemde misli bulunmaz inci Ey Gül hasret çekmede Cennet o bulvar Sana! Dedin ki: "Şükreden kul olmak istemem mi ben?" Rabbin ihsan buyurdu: Hurma üzüm nar Sana
Cennetin çiçekleri Senin kokunu taşır Benzemeye çalışır beyazlıkta kar Sana Güneş güzel yüzünden parlaklık aldı ey Gül Acep hayran olmadan hangi göz bakar Sana? Aşkının esiridir ne çöl ne de dağ tanır; Bu sevdalı gönüller su gibi akar Sana! Varlık bahçesi Senin nurundan yaratıldı Hep medyun hep minnettar her can her nigâr Sana! Tebessümün ayların; zührenin sevincidir Nice hasret çekmede bu bülbül-i zâr Sana! Güllerin efendisi olmak kolay değildir Gıpta etmede ey Gül binlerce gül-zâr Sana! Yusuf Senin dalında çiy tanesidir sanki Dîvâne kesilir göz etse bir nazar Sana!
Fazlının eteğine akıllar erişemez Eli kalem tutanlar övgüler yazar Sana! Hâk-i pâyine sürsem bir kerecik yüzümü Bende olan sermaye; hasret intizâr Sana! Malûm: GÜL Muhammed remzidir. Sallallahu Aleyhi ve Sellem
Şairler aciz kaldı dile getiremedi Edipler bitab kaldı deyip bitiremedi Alimler hayran kaldı sırrına eremedi Miracı Nebevinin müjdesi hürmetine Ya Rab ihsanda bulun Muhammed ümmetine!
Bu gece öyle gece bizlere nasip ettin Yüce peygamberinle bize müjdeler verdin Tövbe edicileri affedeceğim dedin Tövbe ettik el açtık Yüce azametine Ya Rab mağfiret eyle Muhammed ümmetine!
Bu gece başka gece güller seni zikreder Gönüllerde sen varsın diller seni zikreder Rahmetine uzanan eller seni zikreder Allah’ım sen bizleri gark eyle rahmetine Ya Rab in’amda bulun Muhammed ümmetine!
Tevfikin ile bizi doğru yola ilettin Habibin Muhammede bizi ümmet eyledin Miraçta ümmetini bağışladım söyledin Allah’ım nail eyle bizi şefaatine Ya Rab ikramda bulun Muhammed ümmetine!
Hüsrana düşenlerden etme bizi Allah’ım! Kulluğundan kovarak atma bizi Allah’ım! Yolunu sapmışlara katma bizi Allah’ım! İltica ettik Rabb’im engin merhametine Ya Rab merhamet eyle Muhammed ümmetine!
Ya Rab ikram etmezsen bize kim yardım eder! Gamdan kurtulamayız kablar kasavet keder Biz sana kul olalım bu şeref bize yeter Ya Rab bağışla bizi dahil et cennetine! Miracı mübarek kıl Muhammed ümmetine
[size=9]Herkesin Bakmadığı Yönden Bak Dünyaya! [/center]